Fogszabályozó

fogszabályozó
A fogszabályzó orvos (ortodontus), céljai elérése érdekében, a kezelések többségénél különböző fogszabályozó készülékeket is alkalmaz. Ezek a készülékek fajták szerint úgynevezett kivehetőek és rögzítettek lehetnek. Értelem szerűen a kivehető készülék családjába azok tartoznak amelyek, vagy lazán ülnek a szájban, vagy kapcsok segítségével rögzülnek, de könnyen eltávolíthatók és újra behelyezhetőek a szájba. A rögzített fajták viszont fel vannak ragasztva a fogakra és a páciens által nem eltávolíthatóak.

Ezeken az alapvető típusokon belül mind két csoportban, a rendellenesség fajtájától függően, különféle készülékek készítése lehetséges. Új lehetőség a kivehető készülékek kategóriájában, a rugalmas sorozat sínekkel történő fogszabályozás. Ebből a fajtából nálunk a Clear Aligner típus készítése történik.
A vegyes fogazati gyermek életkorban a kivehető funkcionális készülékek, nem pótolhatók mással, és csak ezek képesek a fejlődő állcsontokat a kívánt irányban befolyásolni, viszont a fogak finom beállítása, gyökér dőlésszögük és tengelyállásuk korrekciója csak a rögzített készülékekkel lehetséges tökéletesen.

Ennek megfelelően jelenleg általában a világon mindenütt úgy folynak az igényes kezelések, hogy kivehető készülékekkel, egy úgynevezett előkezelést végeznek, a korai vegyes fogazati életkortól elkezdve (8-10 éves kor körül), és a fogváltás befejezése után, mikor az összes maradandó fog kinőtt, befejezik rögzített készülékkel.

Készülék típusok

Kivehető

Ezek a készülékek a fejlődő fogak és állcsontok növekedését befolyásolják az optimális helyzet eléréséhez.
Általában a vegyes fogazati életkorban, 6-8 évestől 12-14 éves korig használhatók jól.

Rögzített

Ezek a készülékek, a már kinőtt maradó fogak végleges és pontos beállítására valók, lehetséges velük a 3 D mozgatás a térben. Általában az összes maradó fog megjelenése után, 14 éves kortól a fiatal felnőtt korig használatosak.

Árak

Oldalunkon megtalálhatók a különféle készülékek árai rendelők és fogorvosok számára forintban, és külföldi partnerek számára euróban is, valamint magánszemélyek részére kialakított árlistánk.
Laboratórium
 
1077 Budapest, Rottenbiller u. 26.

iroda@orthodoncia.hu

+36 1 473 0239
+36 30 557 8208
+36 1 473 0238
Rendelő
 
1039 Budapest, Boglár u. 12.

iroda@orthodoncia.hu

Bejelentkezés:
Királyházi Viktória
+36 30 250 3582