Láthatatlan fogszabályozó

láthatatlan fogszabályozó
Először is szólnunk kell arról a tényről, hogy természetesen ezek a mélyhúzott fogszabályzó készülékek, csak mintegy láthatatlanok, mivel üvegszerűen átlátszó rugalmas sínek valójában. Ezek szájba helyezve a nedves környezetben, gyakorlatilag 20-30 cm-ről már nem látszanak.

A különböző rugalmasságú, hőre lágyuló műanyagok és a fogászati feldolgozásukra kifejlesztett mélyhúzó berendezések megjelenésével, sokrétűen kezdték használni az egyéni fogmintára készített rugalmas készüléket. Ez nem egyéb mint egy műanyag sín. (fogfehérítő fólia, különféle harapás emelők, vastagabb anyagból gyártott sport fogvédő, pozicionáló, horkolásgátló, stb.) A komputer technika betörésével a fogszabályozás területére, és a 3D nyomtatás lehetőségével vált lehetővé ennek a technikának, önálló többféle anomáliát megoldani képes fogszabályozóvá lennie.

Clear Aligner

Az első ilyen típust Amerikában fejlesztették "INVIZALIGN" néven, ez még igen drágán volt hozzáférhető. Azóta több magyar program is fejlesztésre került. A mi cégünk a Japán-Német fejlesztésű "Clear Aligner" nevű szisztémát tartotta a legjobbnak, erre szereztük meg a licens képzést és jogot. Ezek gyártása zajlik Budapesten, a székhelyünkön. További információ ››
Clear Aligner szájban
Clear Aligner sín
Clear Aligner alsó és felső sín
Clear Aligner 3 sín (lágy, közepes, kemény)
Az erre a célra gyártott program képes az adott esetnek megfelelően virtuálisan mozgatni a fogakat a kezelési célnak megfelelően. A kiinduló és végcél állapot között, kiválasztja a biológiailag megfelelő sebességű állapotokat, és ezek a helyzetek lesznek ténylegesen kinyomtatva a 3D nyomtatóval. Az így kapott modellekre történik a megfelelő rugalmasságú fólia húzása. A páciens minden fázisra kap 3 db különböző szilárdságú fóliát megszámozva 1-től 3-ig és ezeket viseli kb. 4-6 hétig. Ez a folyamat ismétlődik a tökéletes fogazat kialakulásáig.
Laboratórium
 
1077 Budapest, Rottenbiller u. 26.

iroda@orthodoncia.hu

+36 1 473 0239
+36 30 557 8208
+36 1 473 0238
Rendelő
 
1039 Budapest, Boglár u. 12.

iroda@orthodoncia.hu

Bejelentkezés:
Királyházi Viktória
+36 30 250 3582