Fogszabályozó lemez

fogszabályozó lemez
Általában egy fogívre (vagy alul, vagy felül) ható készülékek, így beszélhetünk alsó és felső fogszabályozó lemezről, melyek alakja különbözik az anatómiai viszonyok miatt. Gyakran használják azonban együtt is egy szájban az alsó és a felső lemezeket. A fogszabályzó kezelések kezdete óta gyakran használt készülékek. Tervezésük mindig az adott esetre, és annak megfelelően történik.

Ez a készülék a fogak mozgatását, a fogívek tágítását, a beleépített rugók, ívek és csavarok segítségével éri el. A kezelés folyamán ezek ellenőrzése, aktiválása (egy adott beprogramozott hatás elérése után, újra aktív helyzetbe hozás) biztosítja a fog, fogív mozgatás zavartalan, a fogszabályozási cél eléréséhez vezető folyamatát.
Minden ilyen segédeszköz része ezeken kívül, az általában a 6-os nagyőrlő fogakra készített kapocs, mely a készülék tartását, fix helyzetben maradását biztosítja a szabályozó erők hatása közben. Valamint az úgynevezett front ív, egy rugalmas ív szemfogtól szemfogig a fronton, ami a tartáson kívül biztosítja a front fogak szabályos, esztétikus elhelyezkedését.

Tágító lemezek kidolgozás előtt

alsó tágító lemez nyersen
felső asszimetrikus tágító kinyomó csavarral
felső Y tágító lemez nyersen
felső két csavaros nyersen
Szükség esetén kiegészíthetők műanyag segéd elemekkel úgynevezett felharapásokkal. Ezek a kezelési célnak megfelelően lehetnek oldalsó és elülső felharapások, esetleg oldalsó szárnyak.

Kidolgozott tágítók

alsó tágító lemez kidolgozva
felső lemez a felharapással
felső tágító lemez
alsó tágító lemez
Laboratórium
 
1077 Budapest, Rottenbiller u. 26.

iroda@orthodoncia.hu

+36 1 473 0239
+36 30 557 8208
+36 1 473 0238
Rendelő
 
1039 Budapest, Boglár u. 12.

iroda@orthodoncia.hu

Bejelentkezés:
Királyházi Viktória
+36 30 250 3582