Esztétikus fogszabályozó

esztétikus fogszabályozó
Az esztétikus fogszabályzó a lehető legtökéletesebb választás abban az esetben, ha eddig is szerette volna szabályoztatni a fogait, de elriasztották a messziről is látható, ragasztott fogszabályozók. Ebben az esetben a következő megoldások alkalmazhatóak:

Külső készülékek készíthetőek zafír és porcelán bracket-ekkel, illetve a fém záracskákat a fogak belső oldalára is lehet rögzíteni, ezt nevezzük lingual technikának.

A láthatatlan készülékek esetében számítógép program segítségével elkészített, az esetnek megfelelő számú rugalmas, átlátszó, a fogakra illeszkedő sínek viseléséről van szó. Ezek tisztításra kivehetőek, jól megszokhatók és mivel üvegszerűek láthatatlanul viselhetők.

Zafír, porcelán (kerámia)

A szájba kerülő fémelemek csökkentésére fejlesztettek ki fogszínű (kerámia) és átlátszó (zaphir kristály) záracskákat (bracket). Az úgynevezett kozmetikus bracketek használatával átlátszó alig látható záracskák kerülnek felragasztásra a fogakra. Ebben az esetben a vékony szabályzó dróton kívül szinte semmi nem látszik pár méterről. Így a látszódó fogakon 5-től 5-ig ezek alig láthatóak, már kis távolságról.
zafír fogszabályozó
porcelán (kerámia) fogszabályozó

Belső (lingual) készülék

A lingual technika alkalmazásával a brecketek a fogak belső, nyelv felőli oldalára lesznek felragasztva, ilyenkor a készülék valóban láthatatlan, de megszokása és az orvos munkája is nehezebb, ára lényegesen magasabb.
Így ugyan lehetőség van a készülék teljes eltűntetésére, de problémaként adódik az igen magas árán kívül, hogy a betegnek nehezebb megszokni, jobban zavarja a viselése.
belső (lingual) fogszabályozó
lingualis fogszabályozó szájban
Laboratórium
 
1077 Budapest, Rottenbiller u. 26.

iroda@orthodoncia.hu

+36 1 473 0239
+36 30 557 8208
+36 1 473 0238
Rendelő
 
1039 Budapest, Boglár u. 12.

iroda@orthodoncia.hu

Bejelentkezés:
Királyházi Viktória
+36 30 250 3582