Fém fogszabályozó

fém fogszabályozó
A multibracket fogszabályozó készülékeknél általában szövetbarát, szájálló fémekből, -ötvözetekből készülnek a gyűrűk, záracskák és szabályozó ívek, tehát valamennyi a szájban rögzítésre kerülő részelem. Fémből lehet ugyanis a leggracilisabb, jól működő formákat kialakítani, és a szuper elasztikus ívek anyaga is mindig fémötvözet.

A szabályozó ív rögzítése a készülékben a záracskákhoz általában drót vagy gumi ligatúrával történik. Azonban ez egyrészt időt igénylő feladat, másrészt maga a ligírozás mindkét esetben bizonyos, nem elhanyagolható frikciós (súrlódási) erőt jelent. Ezt az erőt a fogmozgatáskor, a szabályozó drót erejének le kell győzni, levonódik a mozgató erőből és így hatékonyság rontó tényező.

Önligírozó készülék

A legújabb fejlesztésekkel létrehozták, a nagy gyártó cégek az ún. önzáró bracketeket. Ezeknél kimaradhat a ligírozás, a szabályozó ív a finom záró elem csukásával rögzül és így sokkal differenciáltabb munkára képes. A szuper elasztikus szabályozó ív rögzítése a brecket sorban rövid és egyszerű feladat, ebben az esetben a záró elem csukása egy-egy rövid mozdulat. Nagy előny továbbá, hogy a szabályozó erő a kis súrlódás miatt igen hatékonyan érvényesül és a fogak mozgatása ezáltal igen pontosan és finoman lehetséges a tér mindhárom dimenziójában.
önligírozó fogszabályozó
önligírozó fogszabályozó modellen
önligírozó fogszabályozó készülék szemből
önligírozó fogszabályozó készülék szájban
Laboratórium
 
1077 Budapest, Rottenbiller u. 26.

iroda@orthodoncia.hu

+36 1 473 0239
+36 30 557 8208
+36 1 473 0238
Rendelő
 
1039 Budapest, Boglár u. 12.

iroda@orthodoncia.hu

Bejelentkezés:
Királyházi Viktória
+36 30 250 3582