Fogszabályozás, fogszabályozó készülékek, Magyarország piacvezetőjétől. 

Fogszabályzás

Fogszabályzás

A fogszabályozás és az ehhez kapcsolódó technikai háttér a múlt század elején kezdett különválni mint önálló tudományág a fogászaton belül, először Európában, majd Amerikában. Orthodoncia angol elnevezés, ami a fogak növekedési anomáliáinak korrekciójára, elrendezésére utal.
 
Jelenleg általában úgy folynak mindenütt a világon az igényes fogszabályozó kezelések, hogy kivehető készülékekkel, egy úgynevezett előkezelést végeznek, a korai vegyes fogazati életkorban elkezdve (8-10 éves kor körül), és a fogváltás befejezése után, mikor az összes maradó fog kinőtt, befejezik rögzített készülékkel.
 
 
Gyermekek és felnőttek fogszabályzás
 

A gyerekek és felnőttek fogszabályzás eltérőségeket mutat. A gyermekeknél, akiknél vagy tejfogak, vagy tej- és maradó fogak vegyesen vannak, általában kivehető készülékeket használunk. Ragasztott, állandó készülék akkor használható, ha már kinőttek a maradó fogak. A felnőttek növekedése leállt, és előfordulhat náluk foghiány, és/vagy csonthiány a fogtartó állományban. Ilyen esetekben a fogszabályozáson túl szükség lehet szájsebészeti, illetve parodontológiai beavatkozásra is. A kezelés alatt a fogak ugyanúgy mozognak a felnőtteknél, mint a gyereknél, legfeljebb a kezelés hossza lesz eltérő.
 
 
 
 
 
ORTHODONCIA Kft. - Fogtechnika és fogszabályozó laboratórium    |    ,
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu