Fogszabályozás, fogszabályozó készülékek, Magyarország piacvezetőjétől. 

Gyermek fogszabályzás

Gyermek fogszabályzás
A gyermek fogszabályozás nagyon hasznos lehet, mivel ezzel tudjuk befolyásolni a csontok és fogak növekedésének valamint fejlődésének helyes irányát. A gyermekkori rossz szokások (pl. ujjszopás) következtében kialakult problémákat is lehet korrigálni. A gyermekkori fogszabályozás jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel ez az egyik kulcsa annak, hogy gyermekünkből egészséges fogú és önbizalmú felnőtt legyen.
6-7 éves kora körül már van elég maradandó fog ahhoz, hogy ezek állásából (keresztharapás, fogtorlódás) és az állcsont vizsgálatából a fogorvos ki tudja szűrni azokat a gyerekeket, akiknek szükségük van fogszabályozó kezelésre.

Néhány esetben szükség lehet tejfogak eltávolítására, hogy megelőzzük a fogtorlódást, mintegy helyet, és kitörési irányt biztosítva és mutatva ezzel az előtörő maradó fognak. Súlyos torlódás esetén a foghúzás hatására a megmaradt fogak kicsit arrébb vándorolnak, és elfoglalva a kihúzott fog helyét csökken a torlódás. Leggyakrabban az első kisörlőket szokták eltávolítani. A foghúzást sokszor teljes körű fogszabályozó kezelés követi.
 
 
Gyermek fogszabályzás - Balters csavar nélkül
Gyermek fogszabályzás -
Balters csavar nélkül
Gyermek fogszabályzás - Frankel készülék
Gyermek fogszabályzás -
Frankel készülék
Gyermek fogszabályzás - Balters csavarral
Gyermek fogszabályzás -
Balters csavarral

 

ORTHODONCIA Kft. - Fogtechnika és fogszabályozó laboratórium    |    ,
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu