Fogszabályozás, fogszabályozó készülékek, Magyarország piacvezetőjétől. 

Fogszabályzó

Fogszabályzó
A fogszabályzó orvos (ortodontus), céljai elérése érdekében, a kezelések többségénél különböző fogszabályzó készülékeket is alkalmaz. Ezek fejlesztése, a korábbi primitívebb próbálkozások után, a XIX. század végén vett nagyobb lendületet. A múlt században a harmincas évekig elérték, hogy technikailag mindent meg tudtak valósítani, amit akartak, és ha az biológiailag lehetséges volt.
Napjainkban jutott el a teljes szakmai közvélemény ahhoz a felismeréshez, hogy míg a vegyes fogazati életkorban a funkcionális készülékek, nem pótolhatók mással, és csak ezek képesek a fejlődő állcsontokat a kívánt irányban befolyásolni, addig a fogak finom beállítása, gyökér dőlésszögük és tengelyállásuk korrekciója csak a rögzített készülékekkel lehetséges tökéletesen.
Ennek megfelelően jelenleg általában úgy folynak mindenütt a világon az igényes fogszabályozó kezelések, hogy kivehető fogszabályzó készülékekkel, egy úgynevezett előkezelést végeznek, a korai vegyes fogazati életkorban elkezdve (8-10 éves kor körül), és a fogváltás befejezése után, mikor az összes maradó fog kinőtt, befejezik fix fogszabályzó készülékkel.
 

Típusok

 
 
 
 
ORTHODONCIA Kft. - Fogtechnika és fogszabályozó laboratórium    |    ,
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu