Mélyhúzott sín

mélyhúzott sín
A mélyhúzott fogszabályzó technika lehetővé teszi, hogy egy nagy mértékben rugalmas, igen ellenálló anyagból, egyéni mintavétel alapján, nagypontosságú harapásemelő síneket, fogvédőket, horkolásgátlókat, retenciós és aktív fogszabályozókat készítsünk. Megfelelő fólia vastagság kiválasztása az optimális harapásemelést és rugalmasságot biztosítja.

Az aktív fogszabályozást az un. „set-up” technika teszi lehetővé. Ilyenkor a gipsz modellből kifűrészeljük a szabálytalanul álló fogat vagy fogakat és szabályos helyzetben rögzítjük. Így készül el a rugalmas sín amely a beállított helyzetre változtatja a fogívet.
A számítógépes tervezés és a 3D nyomtatás fejlődésével, lehetővé vált bonyolultabb anomáliák rendezése, mélyhúzott sín sorozatok egymásutáni viselésével. Mivel ezek a sínek üvegszerűen átlátszóak, így mintegy láthatatlanok, ezért a láthatatlan fogszabályozó elnevezést kapta.

Harapásemelő, fogvédő

A harapásemelők indikációs területe a TMA izületi problémák mellett az éjszakai fogszorítás, csikorgatás, spazmus. Előnyösnek gondoljuk alsó felső kerámia pótlások esetén is egy vékonyabb rugalmas sín viselését.
Aktívan sportolóknál indokolt a sportnak megfelelő fogvédő használata. Elkészíthető ebből az anyagból a fix fogszabályozót viselő fiatalok számára is.
sport fogvédő vagy harapásemelő
pozicionáló
fogszabályozós fogvédő
küzdősport fogvédő
Laboratórium
 
1077 Budapest, Rottenbiller u. 26.

iroda@orthodoncia.hu

+36 1 473 0239
+36 30 557 8208
+36 1 473 0238
Rendelő
 
1039 Budapest, Boglár u. 12.

iroda@orthodoncia.hu

Bejelentkezés:
Királyházi Viktória
+36 30 250 3582